Maso v kuchyni - recepty

Hovězí svíčková

14.02.2011 22:14
  Svíčková Wellington (4 porce) 800 g  hovězí svíčkové,  500 g  listového těsta,  4 lžíce rostlinného oleje,  1 vejce, 5 lžíce worchestrové omáčky,  2 lžíce bylinkového koření, špetka...

Hovězí roštěná

14.02.2011 22:13
  Pečená roštěná s lískovými oříšky  (4 porce) 1200 g roštěné vcelku, 2 čekankové puky, 200 g lískových oříšků, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 100 g másla, 5 lžic oleje, sůl, mletý pepř  Čtyři...

Hovězí zadní

14.02.2011 22:12
   Ruská pečeně - starý ruský recept 600 g zadního hovězího masa , 1 polévková lžíce polohrubé mouky, 2 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 40 g tmavého žitného chleba, 60 g slaniny, silný hovězí vývar nebo...

Hovězí plec

14.02.2011 22:11
  Pečeně s kysanou smetanou od  Hedwigy Courths-Mahlerové  (4 porce) 1000g hovězího plecka, 75 g másla Na marinádu:  500 ml vody, 250 ml octa, 1 lžička soli, 2 cibule, 1 mrkev, 1 bobkový list, 2...

Hovězí kýta

14.02.2011 22:10
  Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku) 80 dkg hovězí kýty, 10 dkg prorostlé anglické slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 25 dkg žampionů, 20 jarních cibulek, 1 větší snítka rozmarýnu, 1 větší snítka tymiánu, 1 větší snítka majoránky, 1...

Hovězí kližka

14.02.2011 22:09
  Hovězí kližka se smetanovými hříbky a kapary 1 kg hovězí kližky, 3 ks střední cibule, sůl, celý pepř, 2 kelímky zakys.smetany, 1 litr/sklenice/nakládaných hříbků v octě, 2 polévkové lžíce másla, 2 polévkové...

Hovězí přední - pupek

14.02.2011 22:08
  Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami  (4 porce) 1 kg hovězího pupku, 400 g kořenové zeleniny, sůl, celý pepř, nové koření, 200 g mražených lesních hub, 2 dl šlehačky, 4 hovězí kosti, 600 g těsta na bramboráky, olej, máslo, hladká...

Hovězí přední - krk

14.02.2011 22:07
  Hovězí krk dušený na kořenové zelenině a cibulkách se žampiony a bramborovým krémem (4 porce) 800 g hovězího krku, 50 g hladké mouky, 50 ml oleje, 200 g kořenové zeleniny, 50 g perličkové...

Hovězí žebra, hrudí

14.02.2011 22:06
   Marinované hovězí žebro (4 porce) 1 kg hovězího žebra s kostí, sůl, 2,5 lžíce kečupu, 2,5 lžíce hořčice, 2,5 lžíce olivového oleje, bílý pepř, 1 malá feferonka, 2 dl černého piva, 600 g kořenové zeleniny, bobkový list a nové...

Grilování hovězího masa

14.02.2011 22:05
  Hovězí řezy po toskánsku  (4 porce) 4 křehké hovězí plátky (svíčková, roštěná, každý plátek asi 250  g), 4 lžíce olivového oleje, trošku sušené šalvěje nebo oregana, šťáva ze dvou...

Mleté hovězí maso

14.02.2011 22:04
  Švédské masové kuličky Köttbullar 1 kg mletého hovězího masa, 1 větší jemně nasekaná cibule, vařené strouhané brambory (4-5 ks), 3 ančovičky (nejsou-li, dobrá sardelová pasta v zastoupení), chlebová strouhanka (1 plná dlaň...

Guláše z hovězího masa

14.02.2011 22:03
  Hovězí guláš 500 g hovězího masa (nejlépe kližky), 80 g sádla, 200 g cibule, mletá paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, 40 g hladké mouky, česnek, kmín, sůl, pepř, majoránka Hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky. Na dvou třetinách...

Polévky z hovězího masa

14.02.2011 22:02
  Půlnoční polévka zvaná královská (pro Kozorohy) 500 g hovězího hrudí nebo žebra, 500 g slepice na polévku, 2 1/4 l hovězího vývaru (může být i z kostky), 1/2 šálku očištěného celeru pokrájeného na proužky, šálek...

Recepty z telecího masa

14.02.2011 22:01
  Telecí na hříbkách a smetaně 500 g telecího masa pokrájeného na kousky, 1 větší cibule, 50 g slaniny, čerstvé hříbky, mletá sladká paprika, 200 ml šlehačky, 1 lžíce mouky, drůbeží vývar (může být z kostky), sůl, bílý mletý pepř, citronová...