Ruská pečeně - starý ruský recept
600 g zadního hovězího masa , 1 polévková lžíce polohrubé mouky, 2 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 40 g tmavého žitného chleba, 60 g slaniny, silný hovězí vývar nebo...
Pečeně s kysanou smetanou od Hedwigy Courths-Mahlerové (4 porce)
1000g hovězího plecka, 75 g másla
Na marinádu: 500 ml vody, 250 ml octa, 1 lžička soli, 2 cibule, 1 mrkev, 1 bobkový list, 2...
Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami (4 porce)
1 kg hovězího pupku, 400 g kořenové zeleniny, sůl, celý pepř, nové koření, 200 g mražených lesních hub, 2 dl šlehačky, 4 hovězí kosti, 600 g těsta na bramboráky, olej, máslo, hladká...
Hovězí krk dušený na kořenové zelenině a cibulkách se žampiony a bramborovým krémem (4 porce)
800 g hovězího krku, 50 g hladké mouky, 50 ml oleje, 200 g kořenové zeleniny, 50 g perličkové...
Hovězí guláš
500 g hovězího masa (nejlépe kližky), 80 g sádla, 200 g cibule, mletá paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, 40 g hladké mouky, česnek, kmín, sůl, pepř, majoránka
Hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky. Na dvou třetinách...
Půlnoční polévka zvaná královská (pro Kozorohy)
500 g hovězího hrudí nebo žebra, 500 g slepice na polévku, 2 1/4 l hovězího vývaru (může být i z kostky), 1/2 šálku očištěného celeru pokrájeného na proužky, šálek...
Telecí na hříbkách a smetaně
500 g telecího masa pokrájeného na kousky, 1 větší cibule, 50 g slaniny, čerstvé hříbky, mletá sladká paprika, 200 ml šlehačky, 1 lžíce mouky, drůbeží vývar (může být z kostky), sůl, bílý mletý pepř, citronová...