Důvody proč hovězí maso od nás:
1. U hovězího je velice důležité zrání masa a to minimálně 10 dní dle plemene a stáří kusu.
Vyzrálé maso je 3x křehčí a má charakteristickou vůni a chuť. Při zrání masa dochází k 10% ztrátě váhy a je velice náročné na energii a prostory a proto žádné masokombináty toto zrání neprovádějí z důvodu maximálního tlaku na cenu od prodejců. Když budete mít maso z nejlepšího kusu hovězího a bude nevyzrálé , tak bude tuhé, bez chuti.
Od nás jde maso již vyzrálé (v našem novém chlaďáku) a tudíš dokonalé chuti.
2. Na kvalitu masa obecně má velký vliv výživa zvířat.
Krmíme jen trávou z našich pozemků a v zimě senem a senáží. Pouze býčkům dáváme 1 kg šrotu denně a tento je také z ekoprodukce.
Proto je kvalita masa od nás výborná s nízkým podílem tuků a cholesterolu a s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin.
3. Velký vliv na kvalitu masa mají i životní podmínky zvířat.
Dbáme na bezstresovost chovu, kdy se kravičky mohou svobodně projevovat a mají dostatek prostoru při celoročním životě pod širým nebem.
Zde je vidět, že kamarádský přístup se projeví ve větší chutnosti masa.